Από τις 07.00 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα σχηματίστηκαν ουρές από ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους γράφτηκαν πρώτη φορά στους εκλογικούς καταλόγους.

Μεγάλη συμμετοχή

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή είχε σαν αποτέλεσμα να δοθεί παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία, με τις κάλπες να κλείνουν στις 20.00 το βράδυ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει συνολικά 167.814 άτομα έναντι 138.233 του 2021, συμμετοχή αυξημένη κατά 21,4%. Η συμμετοχή στις 19:00 έφτασε τις 291.000 ψήφους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 21.30 το βράδυ.

Οι πολίτες γέμισαν από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εκλογικά κέντρα, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

«Με χαρά έρχομαι για άλλη μια φορά στις εσωκομματικές εκλογές. Με χαρά συμμετέχω σε όλες τις εκλογές σε αυτήν τη χώρα».

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας του κόμματος

«Είναι ένα βήμα που μας εξασφαλίζει συνέχεια, πως το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη», είπε ο Κώστας Σημίτης.

«Η μαζική συμμετοχή κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει τον ρόλο της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.

«Χρειάζεται ένας άλλος πόλος, μια άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι σίγουρος ότι η παράταξη, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, θα ανταποκριθεί στην πρόκληση».

Ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι πρόεδροι έστειλαν μήνυμα ενότητας και προοπτικής για την επόμενη μέρα.

«Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ.  Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται στο γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη όπου και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

«Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάει διαδικασία να προχωρήσουμε μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις», είπε ο  Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο του στην οδό Κολοκοτρώνη.

«Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Όλοι οι φίλοι, τα μέλη, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κα Διαμαντοπούλου βρέθηκε από νωρίς στο γραφείο της στην Αθανασίου Διάκου.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον, αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλούμε όλους τους δημοκράτες να ψηφίσουν, ενώνουμε δυνάμεις», είπε ο Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας θα παρακολουθήσει το αποτέλεσμα της κάλπης από το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και αυτό με χαροποιεί. Πιστεύω ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Εφόσον κανείς από τους υποψηφίους δε συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων, η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο επικρατέστερων.



megatv.com