Την ανάλυση των φάσεων της 7ης αγωνιστικής έκανε ο Στεφάν Λανουά, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ειδικότερα στη φάση του Ρέτσου είπε το εξής:

«Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί».

Διαβάστε και την εξήγηση για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο παιχνίδι της “Ένωσης” με τον Παναιτωλικό, που έληξε 1-0 υπέρ της ομάδας από το Αγρίνιο.

«Κανένα φάουλ από τον τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας».

Για το χέρι στα τελευταία λεπτά αναφέρει τα εξής: «Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από ένα παίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη, κανένα πέναλτι».//ΔΜ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ανάλυση του Λανουά:



ertsports.gr