Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας μπαίνουν σε θέσεις μάχης ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο μονομάχοι πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τονίζει ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι συνυποψήφιοί του και τον δήμαρχο Αθηναίων να μιλά για την άμεση ανάγκη μεγάλων αλλαγών.

«Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα στη Βουλή, στα οικονομικά. Κάναμε δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ακόμα πιο δυνατά. Αν αρχίσω να λέω για πράγματα θέσεων και ρόλων θα φανεί ότι είναι ένα παιχνίδι, ένα παζάρι. Δεν είναι. Έχουμε κοινές αγωνίες θα έχουμε κοινό βηματισμό. Θα είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μας και στο πρόγραμμά μου και στις πολύ μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν. Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο. Να αλλάξουμε τώρα», είπε ο Χάρης Δούκας.

Μήνυμα συμμετοχής στην 2η κάλπη της Κυριακής έστειλε ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά εποικοδομητικές τις συζητήσεις που έκανε με Ανδρουλάκη και Δούκα για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας.

Οι προτάσεις του Γερουλάνου για όργανα και αμφίπλευρη διεύρυνση

Ο Παύλος Γερουλάνος παρέδωσε στους συνυποψηφίους του 7 προτάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τακτική σύγκλιση των οργάνων, απόλυτο σεβασμό στο καταστατικό, ηγεσία που ενώνει και μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία προς προοδευτικούς ψηφοφόρους για αμφίπλευρη διεύρυνση.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και ο διάλογος των εκπροσώπων των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του debate.

«Εγώ έχω πάει σε έξι debate. Δεν έγινε ποτέ debate που το αρνήθηκα. Και δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα του τελευταίου debate δείχνει ότι εγώ έχω κάποιο… Εγώ θέλω να γίνει το debate. Προφανέστατα θέλω να γίνει διάλογος», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλουμε να γίνει το debate. Το θέλω πάρα πολύ, πρέπει να συζητάμε δημόσια. Να εξηγούμε ποιο είναι το διακύβευμα για να βγούμε μπροστά. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει», είπε ο Χάρης Δούκας.

Τα επιτελεία των δύο μονομάχων έχουν πάρει φωτιά ενόψει του δεύτερου γύρου της 13ης Οκτωβρίου.

Καταρχήν συμφωνία για debate Ανδρουλάκη – Δούκα

Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας και συζήτησαν τους όρους και τη διεξαγωγή του debate του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις θεματικές ενότητες, ενώ το φορμάτ θα είναι το ίδιο με αυτό του προηγούμενου debate των έξι υποψηφίων.

Όπως αναφέρθηκε, διαθέσιμες ημέρες, με δεδομένη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, είναι η Πέμπτη ή η Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Δούκα προτιμά την Παρασκευή και θα καταβληθεί προσπάθεια να αλλάξει ο Νίκος Ανδρουλάκης την προγραμματισμένη συγκέντρωση που έχει για την συγκεκριμένη μέρα.



megatv.com