Με ισοπαλία 2-2 απέναντι στην Ιρλανδία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά φιλικών αγώνων που διεξάγεται στο Πόρετς της Κροατίας η Εθνική Νέων. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Μόρα βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να προηγηθούν 2-1, όμως λίγο πριν το τέλος του αγώνα οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν στο τελικό 2-2.

Στο 16′ ο Ράζι νίκησε σε τετ α τετ τον Γεωργακόπουλο και έδωσε προβάδισμα στην Ιρλανδία. Η Εθνική Ομάδα πίεσε και στο 35′ ο Δεληανίδης με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από ασίστ του Μπρέγκου, έφερε το παιχνίδι και πάλι σε ισορροπία. Η ανατροπή για την Εθνική Νέων ήρθε στο 53′ με τον δημιουργό να γίνεται σκόρερ, καθώς ο Μπρέγκου μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Κόνεϊ έδωσε προβάδισμα στη “γαλανόλευκη”. Μολονότι στη συνέχεια της αναμέτρησης η Εθνική διαχειρίστηκε άρτια το προβάδισμα της, οι Ιρλανδοί εκμεταλλεύτηκαν μια στατική φάση στο 84′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μακάρθι με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ του φιλικού.

Ελλάδα (Βαγγέλης Μόρας): Γεωργακόπουλος, Κούπενος, Αλαφάκης, Μπαταούλας, Κοσίδης, Μαρουτσής, Λιατσικούρας, Μύθου, Μπρέγκου, Τσιούγγαρης, Δεληανίδης.

Αγωνίστηκαν και οι: Παναγάκος, Χότζα, Λυκουρίνος, Θεοχάρης, Πολιτάκης, Σαντής, Γαλιάτσος, Μαρκεζίνης.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη συνέχεια του τουρνουά:
12/10/2024, 13:30: Μεξικό-Ελλάδα, Sports Centre Zelena Laguna, Pitch 4
15/10/2024, 12:00: Κροατία-Ελλάδα, Sports Centre Zelena Laguna, Pitch 2.//ΑΦ



ertsports.gr