Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Δεδομένης της ανακοίνωσης του Ράφα Ναδάλ για την απόσυρσή του από το τένις ως επαγγελματίας παίκτης μετά το Davis Cup, όπου θα παίξει με την Ισπανία τον Νοέμβριο του 2024, η Real Madrid CF, ο πρόεδρος και το διοικητικό της συμβούλιο θέλουν να δείξουν τον θαυμασμό και την αγάπη τους για έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του ισπανικού και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Για εμάς και για όλους τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι και θα είναι πάντα πηγή υπερηφάνειας που ένας θρύλος όπως ο Ράφα Ναδάλ εκπροσωπεί τον σύλλογό μας ως επίτιμο μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δηλώνει ότι «ο Ράφα Ναδάλ είναι επίσης πηγή υπερηφάνειας για τη χώρα μας και αποτελεί παράδειγμα των ουσιαστικών αξιών του αθλητισμού, με τις οποίες έχει χαράξει ολόκληρη την εξαιρετική του καριέρα».

Το ρεκόρ του θα είναι πάντα σημείο αναφοράς επιτυχίας και βελτίωσης με 22 Γκραν Σλαμ: 14 Ρολάν Γκαρός, όντας ο τενίστας που κέρδισε τις περισσότερες φορές αυτό το διάσημο τουρνουά, 4 US Open, 2 Wimbledon και 2 Australian Open. Επιπλέον, είναι ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Slam για δέκα συνεχόμενα χρόνια και το Roland Garros 5 συνεχόμενες φορές.

Υπερασπιζόμενος τα χρώματα της Ισπανίας, ο Rafa Nadal έχει κερδίσει το Davis Cup σε 5 περιπτώσεις μέχρι σήμερα (2004, 2008, 2009, 2011 και 2019), εκτός από τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο Τζανέιρο το 2016.

Μεταξύ Grand Slam, ATP και Ολυμπιακών μεταλλίων, ο Rafa Nadal έχει συνολικά 103 τίτλους.

Η ιστορική και θρυλική του καριέρα βασιζόταν πάντα στο ταλέντο του, το μόνιμο πνεύμα βελτίωσης, την ταπεινοφροσύνη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του. Ο τρόπος κατανόησης του αθλητισμού και της ζωής του έχει κερδίσει τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις: Βραβείο Prince of Asturias for Sports 2008, Grand Cross of the Royal Order of Sports Merit, 3 φορές Εθνικό Αθλητικό Βραβείο για τον Καλύτερο Ισπανό Αθλητή και Χρυσό Μετάλλιο για Αξία στο Εργασία, μεταξύ άλλων.

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης θέλουμε επίσης να σας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον θαυμασμό σας για τη διάδοση των αξιών του συλλόγου μας σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ευχόμαστε στον Ράφα Ναδάλ και σε όλη την οικογένειά του τα καλύτερα σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής τους.». 



ertsports.gr