Η απειλή της διαγραφής από την πλευρά της πλειοψηφίας έβγαλε τον Στέφανο Κασσελάκη στο προσκήνιο, ο οποίος μετά το εξώδικο όχι μόνο δηλώνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αναγνωρίζει και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο.

Με το εξώδικο πάνω στο τραπέζι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τον κ. Κασσελάκη να συνεχίζει τις προκλήσεις, την ώρα που οι οπαδοί του και τα μέλη της ΚΕ που τον στηρίζουν επιδίδονται σε κάλεσμα για αποχή από τη συνεδρίαση με στόχο να σπάσουν την απαρτία και να μπλοκάρουν τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του.

Ο Παύλος Πολάκης δε θέλει τη διαγραφή του, ωστόσο η χθεσινή τους συνάντηση κατέληξε σε ναυάγιο και παρά το σωσίβιο που έριξε ο κ. Πολάκης στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος δεν πήρε πίσω το εξώδικο.

Σε συνέντευξή του ο Στ. Κασσελάκης είπε πως δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά αλλά το εξώδικο παραμένει ενεργό. Επιπλέον, άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας για την επιστροφή του,  πως αν θέλει να κατέβει σε μια τέτοια περίπτωση, το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντί του ενώ δεσμεύεται πως θα το Συνέδριο θα γίνει.



megatv.com