Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του Αμαρουσίου με τον Κολοσσό Ρόδου είχε δυο ομάδες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το αντίπαλο καλάθι με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι γηπεδούχοι έχοντας κύριο τρόπο απειλής τους αιφνιδιασμούς βρήκαν πόντους με τον Στόουβ και τον Ρέινολντς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν επιχειρούν μέσω της γραμμής του τριπόντου να σκοράρουν. Με τους Γκάουντλοκ, Νέλσον και Κολοβέρο, ο Κολοσσός κατάφερε να μειώσει και να μην αφήσει το Μαρούσι να ξεφύγει με το σκορ της πρώτης περιόδου να κλείνει στο 18-16, υπέρ του συνόλου του Νίκου Βετούλα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα συνέχισε να εκτελεί τρίποντα με τον Γκάουντλοκ να ηγείται της προσπάθειας των φιλοξενούμενων. Το Μαρούσι κόλλησε επιθετικά, καθώς ο Νίκος Βετούλας επιχείρησε να δώσει αρκετές μπάλες στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, την στιγμή που ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να τις τελειώσει. Ο Κολοσσός είχε δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ανεβαίνοντας ακόμα και στο +10 (27-37) δυο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Το μόνο που κατάφερε το Μαρούσι ήταν να μειώσει σε 29-37, σκορ το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Το Μαρούσι πήρε το… θρίλερ με σκληρή άμυνα και λύσεις από Ρέινολντς-Στόουβ
(INTIME)

Στο δεύτερο ημίχρονο, το Μαρούσι κατάφερε να παίξει πιο σκληρή άμυνα και να περιορίσει το περιφερειακό σουτ των φιλοξενούμενων. Ο Γκάουντλοκ είχε βγει εκτός ρυθμού, με τον Κολοσσό να υστερεί σε λύσεις στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι κατέβασαν την διαφορά στους τέσσερις πόντους και το 40-44, με τέσσερις άμεσους πόντους του Φρίντρικσον. Το κίτρινο προσπέρασμα ήρθε από τον Ρέινολντς με σουτ τριών πόντων δυο λεπτά πριν την λήξη της περιόδου για το 45-44. Η άμεση απάντηση ήρθε από τον Νέλσον για να περάσει και πάλι ο Κολοσσός μπροστά με δυο πόντους, μέχρι την νέα “βόμβα” τριών πόντων του Στόουβ για το 48-47. Με συνεχόμενα τρίποντα το σκορ της 3ης περιόδου έκλεισε με δυο πόντους υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχασαν το προβάδισμα που είχα φτιάξει.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Μαρούσι έπαιξε ακόμα καλύτερη άμυνα , κάνοντας την ανατροπή στο σκορ για το 58-54 καθώς ο Στόουβ είχε πάλι τον τρόπο να σκοράρει. Το παιχνίδι πήγε στις επαφές, με τους διαιτητές να έχουν αρκετή δουλειά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Με τρίποντο του Γκάουντλοκ, ο Κολοσσός Ρόδου μείωσε στον πόντο για το 62-61, 3:30′ πριν από την λήξη του παιχνιδιού. Όσο το περνούσε η ώρα οι δυο ομάδες είχαν όλο και μικρότερες διάφορες. Ο Στόουβ με ένα ακόμα τρίποντο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους, οι οποίοι την διαχειρίστηκαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Το σκορ έγινε 68-67 από τις βολές του Γκάουντλοκ, ο οποίος ευστόχησε και στις δυο και στην συνέχεια οι Ροδίτες έστειλαν τον Στόουβ στην γραμμή της φιλανθρωπίας για το 70-67, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης μετά το άστοχο σουτ του Γκάουντλοκ στην λήξη του χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-37, 50-52, 70-67

Μαρούσι (Βετούλας): Σανόγκο, Ρέινολντς, Καρακώστας, Στασινός, Σιούντρης, Φρίντρικσον, Ραντούλιτσα, Στόουβ, Ιορδάνου, Γιαννόπουλος, Τανούλης, Λάντζεβαϊν

Κολοσσός Ρόδου (Σιγάλας): Γκάουντλοκ, Τόνεϊ, Νέλσον, Σλαφτσάκης, Κολοβέρος, Τσαϊρέλης, Οκόρο, Πετρόπουλος, Χατζηνικόλας, Μπιλλής, Ντανουσεβίτσιους, Κουρουπάκης.

Το Μαρούσι πήρε το… θρίλερ με σκληρή άμυνα και λύσεις από Ρέινολντς-ΣτόουβΤο Μαρούσι πήρε το… θρίλερ με σκληρή άμυνα και λύσεις από Ρέινολντς-Στόουβ
(INTIME)

Γιάννης Ροζής



ertsports.gr