Αυλαία πέφτει σήμερα, Κυριακή, στην τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία των δύο «μονομάχων», Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν γύρω στις 07:00, με τους ψηφοφόρους να συρρέουν ήδη από νωρίς στα εκλογικά κέντρα.

Σημειώνεται πως οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19:00.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Ψήφισαν Ανδρουλάκης – Δούκας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε λίγο πριν τις 10:30 πμ στο Ίλιον στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Βασίλειος Κουκουβίνος».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το κόμμα είναι ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου μετά από αγώνες και μεγάλη προσπάθεια.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Κι αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα με κόπο και προσπάθεια. Και θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και για μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί, για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ο ένας από τους δύο διεκδικητές, ο Χάρης Δούκας.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κ. Δούκας ανέφερε: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία: Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

Στα εκλογικά κέντρα Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος – Τι δήλωσαν

Σε εκλογικό κέντρο στην Παλλήνη ψήφισε για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου (εικόνα πάνω από ertnews), η οποία στις δηλώσεις της τόνισε πως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εκλογές».

Πιο αναλυτικά η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρο του. Την Δευτέρα ξεκινάει μία νέα μέρα. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα ούτε απογοητεύσεις. Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να τα συνθέσει για μια νέα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Για να οδηγηθούμε συντεταγμένα σε ένα συνέδριο και να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά θα είμαι εδώ και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις».

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι σήμερα, με τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, «ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά και συντεταγμένα.

«Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο θα είναι απόλυτα σεβαστό. Δεν έχουμε χρόνο την επόμενη μέρα. Αύριο, όποιος κι αν κερδίσει, ξεκινά μια καινούρια μέρα. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και μια συντεταγμένη πορεία ώστε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές» τόνισε.



megatv.com