Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρμόδιες αρχές τα περιουσιακά στοιχεία του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα.

Το κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία επιχειρηματία, που δεν άντεχε άλλο τους εκβιασμούς, φέρνει στο φως την πολυετή δράση τους κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό της τοπικής κοινωνίας.

«Όσο ξέρω εγώ είναι δεκαετία. Ήταν κοινό μυστικό στην Κέρκυρα αυτό, κοινό μυστικό γνωστό, ότι εντάξει εκβίαζε, εκβίαζε, δηλαδή έπαιρνε χρήματα, σου έβαζε ένα πρόστιμο ή πήγαινε κάποιος άλλος του έβαζε το πρόστιμο και σου λένε θα σου κάνω καλύτερη τιμή. Και θα μου δώσεις τόσο, ήταν ένα κοινό μυστικό».

Στην Κέρκυρα μεταβαίνει κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, ώστε να ξεκινήσει έρευνα στη ΔΟΥ με σκοπό να ελεγχθεί σε βάθος 10ετιας και να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών, ενώ η οικονομική αστυνομία ξεσκονίζει τα περιουσιακά στοιχεία του κυκλώματος όσο και την πορεία του μαύρου χρήματος που λάμβαναν.

«Τα περισσότερα από τα λεφτά είναι φυσικά ”μαύρα”, είναι χρήμα. Και το πού είναι κρυμμένα είναι κάτι που δεν το ξέρουμε. Η οικονομική αστυνομία καλείται να βρει αν έχουν επενδυθεί κάπου, αν υπάρχει κάποια offshore, αν είναι κάπου στο εξωτερικό», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των μελών του κυκλώματος, οι “αδιάφθοροι” της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν ”μαύρα” χρήματα επιμελώς κρυμμένα στην κάσα της πόρτας υπνοδωματίου.

Τους «έκαψαν» οι διάλογοι

Τα όσα κατέγραψε ο κοριός της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει το θράσος και την απληστία του κυκλώματος.

-Επόπτης: Καλά είναι ρε προϊστάμενε, καλά είναι. Μην το πιέζεις άλλο,  είναι παράξενος αυτός εκεί κάτω ρε συ.

-Υποδιευθυντής: Θέλω να τους μάθω. Να τους μάθω γιατί όταν ρε… έχεις κλέψει 100 και σου ζητάνε να δώσεις από τα 100 τα 10.

-Επόπτης: Προϊστάμενε. Έχουν μάθει στο μηδέν.

-Υποδιευθυντής: Το μηδέν δεν υπάρχει με μένα το ξέρουν όλοι. Το μηδέν δεν υπάρχει φίλε δεν υπάρχει το μηδέν. Να πούμε το 20%. Δεν του λες θέλω 15.000. Είναι 200-300.000 να πούμε το 20%, το 15% παίρνεις 85 και δώσε μου 15. Δες τι κερδίζεις, είναι και το ποινικό σου. Όταν υπάρχει μεγάλη πίτα εξασφαλίζω για σας μεγάλη πίτα, παίρνω και εγώ το κομμάτι μου όμως.

Σε έναν άλλο διάλογο που έπιασε ο κοριός της ΕΛ. ΑΣ αποδεικνύεται το απύθμενο θράσος του μαφιόζικου κυκλώματος.

Υποδιευθυντής Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας: Δεν μου λες εσύ πιστεύεις αυτά που φοβάται ο Σταύρος, ότι μας παρακολουθούνε οι μπάτσοι, την έχουν στημένη και τέτοια;

-Υπάλληλος Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας: Αυτό πάντα παίζει.

-Υποδιευθυντής Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας: Φοβάται. Είναι να κάνει μια παραλαβή και φοβάται να πάει. Μου λέει τι να κάνω; Απλό. Την παίρνεις τηλέφωνο, της κλείνεις ραντεβού να πιείτε έναν καφέ. Πηγαίνεις μισή ώρα πριν, τσεκάρεις φάτσες. Θα την πας μια βόλτα με το αμάξι, θα κοιτάς πίσω τα αυτοκίνητα. Τσεκάρεις από τον καθρέφτη. Αν δεις λέω ότι υπάρχει κάποιο αμάξι το οποίο συνεχίζει και σ’ ακολουθεί και πάει να στα δώσει, θα της πεις ‘φύγε’, θα σου πω άλλη ώρα. Και φεύγεις και δεν παίρνεις τίποτα.

Τους διεφθαρμένους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κέρκυρας μέχρι στιγμής τους βαρύνουν επτά κατηγορίες, με την σοβαρότερη να είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό που δεν αποκλείουν οι αρχές και το ερευνούν είναι η ενδεχόμενη εμπλοκή κι άλλων ατόμων.



megatv.com