Ήδη κάτοχος των ζωνών WBC, IBF και WBO, ο 39χρονος Τσετσενικής καταγωγής πυγμάχος άρπαξε τον τίτλο του WBA από τον 33χρονο Μπίβολ που μέχρι τότε ήταν αήττητος με 23 νίκες και, πλέον, έγινε ο πρώτος πρωταθλητής τεσσάρων ζωνών στην light heavyweight μετά τον Ρόι Τζόουνς Τζ., το 2000. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ο Μπετέρμπιεφ (21 νίκες οι 20 με νοκ άουτ) νίκησε τόσο οριακά, καθώς οι κριτές εξέδωσαν μοιρασμένες αποφάσεις υπέρ του (116-112, 115-113 και 114-114).

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ένας πυγμάχος καταφέρνει να κρατήσει τις τέσσερις κύριες παγκόσμιες ζώνες σε αυτή την κατηγορία. Ο υποστηρικτής του Μπίβολ, ο Βρετανός Έντι Χερν, διαμαρτυρήθηκε για την ετυμηγορία των κριτών, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε εκείνη που έδωσε σκορ 116-112 υπέρ του Μπετέρμπιεφ. «Είναι αστείο. Είναι εξοργιστικό που μετά από μια ζωή σκληρής δουλειάς, ο Ντμίτρι Μπίβολ δεν είναι αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής», είπε.

Ένας επαναληπτικός αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί μεταξύ των δύο ανδρών το 2025, αν και αυτός ο αγώνας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τον περασμένο Ιούνιο, αναβλήθηκε λόγω τραυματισμού στο γόνατο για τον Μπετέρμπιεφ.//Α.



ertsports.gr