Με αφορμή την υπόθεση “Ντιαρά” το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομους τους κανονισμούς της FIFA αναφορικά με τους τερματισμούς συμβολαίων και τις οικονομικές υποχρεώσεις που επιφέρουν στους παίκτες και τους συλλόγους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τη δυνατότητα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή να αποχωρεί από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, όποτε το επιθυμεί. Βέβαια επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των βασικών αρχών του μεταγραφικού της συστήματος, αμφισβητώντας μόνο δύο παραγράφους των κανονισμών της παγκόσμια ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο Εμίλιο Σιλβέρο, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Πρόκειται να αναπτύξουμε περαιτέρω το κανονιστικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων μερών. Στη FIFA πιστεύουμε ότι η απόφαση για την υπόθεση ”Ντιαρά” αποτελεί ευκαιρία ώστε να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του κανονιστικού μας πλαισίου, πράγμα που αποτελεί έναν από τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρός μας από το 2016. Θα δούμε ποια συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν από την απόφαση για την υπόθεση “Ντιαρά” και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο άρθρο 17».





ertsports.gr