Έχασε τη ζωή του ένας οπαδός της Γουέστ Μπρομ, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 57 ετών στην κερκίδα του Χίλσμπορο, δημιουργώντας ερωτήματα για την ασφάλεια τα γήπεδα.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, ένας οπαδός της Γουέστ Μπρομ, ονόματι Μαρκ Τάουνσεντ, πέθανε μετά από ένα επεισόδιο υγείας που του προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Σέφιλντ στο στάδιο Χίλσμπορο. Ο αδερφός του αναφέρει καθυστέρηση στην αντίδραση των υπευθύνων του σταδίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες πέρασαν τουλάχιστον εννέα λεπτά για να του παραστεί ιατρική βοήθεια.

Αρχικά υπήρξαν προσπάθειες ανάνηψης από τους φιλάθλους ενώ, παρά τις φωνές από τις κερκίδες οι γιατροί δεν ήταν πουθενά. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω έλλειψης οργάνωσης καθώς φίλαθλοι ανέφεραν πως σε ορισμένους γιατρούς δεν υπήρχε ραδιοεπικοινωνία και αυτό συνέβαλε στην μη έγκαιρη περίθαλψη. Και όπως είναι γνωστό η αναμονή και η καθυστέρηση σε περιπτώσεις καρδιακού επεισοδίου είναι καθοριστικές καθώς μειώνεται κατά πολύ η πιθανότητας επαναφοράς και επιβίωσης. Όσον αφορά τα ερωτήματα γύρω από τη ασφάλεια αλλά και τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν μέχρι και σήμερα αναπάντητα.

Σχετικά με ασφαλιστικά μέτρα στο Χίλσμπορο φαίνεται πως λόγω μάλιστα του βεβαρημένου του παρελθόντος, παρουσιάζει ακόμα σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια του γηπέδου και των φιλάθλων. Τρεις μέρες μετά τον επεισοδιακό θάνατο η οικογένεια του παρευρέθη στο γήπεδο έπειτα από πρόσκληση προς τιμήν του Μαρκ. Το κοινό σηκώθηκε όρθιο χειροκροτώντας θερμά.//ΧΑ



ertsports.gr