Ώρα 2 τα ξημερώματα στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας.

Έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε 15 ολόκληρες ώρες ο υποδιευθυντής της εφορίας παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο εφοριακός, που φέρεται ως ενορχηστρωτής του διεφθαρμένου κυκλώματος, το οποίο εκβίαζε επιχειρηματίες του νησιού.

Οι άλλοι τρεις υπάλληλοι της εφορίας και ο λογιστής αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγύηση από 1.000 έως 30.000 αλλά και εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

«Ο λογιστής αφέθηκε ελεύθερος με κάποιους τυπικούς περιοριστικούς όρους αυτό τα λέει όλα και για την ουσία της υποθέσεως δίδεται μια απάντηση από τη Δικαιοσύνη σε όλους αυτούς που διέσυραν έναν ευυπόληπτο επιχειρηματία. Εδώ ερευνάται η αλήθεια και αυτό κατέδειξε», ανέφερε ο δικηγόρος του λογιστή, Χρήστος Γκάτσιος.

Πρώτος απολογήθηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε επανεξέταση όλων των υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν αδύνατον στον μόλις έναν χρόνο που υπηρετεί στην εφορία της Κέρκυρας να στήσει ένα τέτοιο κύκλωμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις.

«Αφού γινόταν ενδελεχής παρακολούθηση, οι αρχές θα έπρεπε να προχωρήσουν σε επ΄ αυτοφώρω συλλήψεις. Γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, ώστε να υπάρχουν απτές αποδείξεις;», δήλωσε ο κατηγορούμενος εφοριακός.

Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Οι διάλογοι των μελών που κατέγραψε ο κοριός της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνουν το θράσος και τον κυνισμό των μελών του κυκλώματος, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν πολλές φορές για να «ψαρεύουν» τα θύματα τους.

Υποδιευθυντής: Πρέπει να δρομολογήσουμε σιγά-σιγά τις υποθέσεις μας. Θύμισέ μου… ποιος είναι ο λογιστής αυτού του μ***; Ο Β…;

Ελεγκτής: Τον…, μ’ αυτόν μιλάει.

Υποδιευθυντής: Να του πει… Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου, καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε ελεγκτή. Ενδιαφέρεσαι;

Από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Εγκληματική Οργάνωση απαίτησε συνολικά τουλάχιστον 183.000 ευρώ και από αυτά έλαβε τουλάχιστον 38.000€ από τον περασμένο Μάιο έως και σήμερα.

Η έρευνα των αρχών πάντως θα επεκταθεί και σε άλλες εφορίες στις οποίες υπηρέτησε στο παρελθόν ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν και άλλοι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Κερκύρας, αλλά και επαγγελματίες του νησιού.



megatv.com