«Υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων οι οποίοι μένουν ακόμα με τις οικογένειές τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε με διάφορες δράσεις να το αντιμετωπίσουμε, όπως δράσεις στήριξης της οικογένειας προκειμένου να ανοίξουν νέα σπίτια και να δημιουργήσουν την οικογένειά τους», λέει στο  MEGA ο Κωνσταντίνος Γλούμης Ατσαλάκης, γενικός γραμματέας δημογραφικής και στεγαστικής πολιτικής.

«Το ‘Σπίτι μου 2’ θα ξεκινήσει η υλοποίησή του από τον Γενάρη του 2025. Έχει αρκετά διευρυμένα κριτήρια σε σχέση με το ‘Σπίτι μου 1’, καταλαμβάνει περισσότερο κόσμο και απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο. Έχουμε διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια, τα ηλικιακά όρια των δικαιούχων, αλλά έχουμε αυξήσει και το ποσό του δανείου. Η υλοποίηση πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα».

Σχετικά με το πρόγραμμα που αφορά τον Έβρο:

«Έχουμε πει ότι η περιφερειακή διάσταση του δημογραφικού είναι σημαντική. Ανακοινώθηκε πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης όσων θα μετεγκατασταθούν και θα μείνουν μόνιμα στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Η ενίσχυση φτάνει μέχρι τις 10.000 ευρώ. Το μισό ποσό θα δοθεί στους δικαιούχους μόλις μετεγκατασταθούν εκεί και έναν χρόνο μετά θα δοθεί και το υπόλοιπο».



megatv.com