Η Πολιτική Γραμματεία καταδίκασε ρητά την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην προσπάθεια παρεμπόδισης της συνεδρίασης της τελευταίας ΚΕ του μπλόκου στην υποψηφιότητά του.

«Το σχέδιο του Κασσελάκη είναι ή να κρατήσει τμήμα μελών και το κόμμα διαλύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με δεξιά στροφή ή το plan b μέσω της πλατφόρμας για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Συνέδριο είναι στον αέρα. Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον ‘isyriza’ η καμπάνια για το Συνέδριο;», τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέλη για τον πρόεδρο δεν είναι κόμμα, αυτή είναι η βασική διαφορά μας.  Εμείς θέλουμε κόμμα των μελών, δε θέλουμε μέλη για τον πρόεδρο, ούτε ένα κόμμα followers και οπαδών. Θα βγω μπροστά για να έχουμε ενεργούς πολίτες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα σενάρια αναβολής του Συνεδρίου ή μετατροπής του σε συνέδριο μιας ημέρας για την έγκριση των υποψηφιοτήτων και μόνο, βουλευτές από το μπλοκ Κασσελάκη απειλούν με αποχώρηση από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το στρατόπεδο Κασσελάκη πιέζουν με ερωτήματα για το πού θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, ποια εταιρεία θα διενεργήσει τις εκλογές και πότε θα ανοίξει ο «isyrza» για τον προσυνεδριακό διάλογο.



megatv.com