Ο συνδυασμός ακριβού κόστους παραγωγής και ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών είχε ανάψει «φωτιές» στην αγορά οπωροκηπευτικών.

Στις λαϊκές αγορές η κίνηση είναι μειωμένη και ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως παλιά.

Η εικόνα στο χωράφι είναι διαφορετική, αλλά οι καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες του συνολικού πληθωρισμού.

O εκπρόσωπος της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και εκπρόσωπος συνομοσπονδία λαϊκών αγορών, Νίκος Παυλίδης (Ισορροπιστής), μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

«Προσπαθούμε να είμαστε εγκρατείς στις τιμές. Όποιος έρχεται στις λαϊκές αγορές έρχεται και βλέπει τις τιμές τουλάχιστον ένα ευρώ πιο κάτω από τις τιμές στο στεγασμένο εμπόριο», τόνισε.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες για τις νέες λαϊκές παραγωγών, ο Ισορροπιστής ανέφερε: «εδώ και 2,5 – 3 χρόνια, με ένα νομοσχέδιο που έχει περαστεί πριν από 3 χρόνια, έχουν σταματήσει να έρχονται νέοι παραγωγοί στις ήδη υπάρχουσες λαϊκές αγορές. Εμείς έχουμε κάνει κινήσεις και κουβέντα με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ζητάμε την απρόσκοπτη προσέλευση νεων παραγωγών στις υπάρχουσες λαϊκές αγορές και όχι να δημιουργηθούν νέες λαϊκές, στις ήδη υπάρχουσες λαϊκές αγορές, δίπλα. Χρειαζόμαστε την στήριξη για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Οι λαϊκές την εβδομάδα στην Αθήνα είναι 300 και 50 την ημέρα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν καινούριες λαϊκές».

«Αν θέλουν να μειωθούν οι τιμές ας χαμηλώσουν το κόστος του παραγωγού στην ενέργεια κτλ και αν θέλουν να φορολογήσουν, να φορολογήσουν τα υπερκέρδη των τράπεζων, είναι απλά τα πράγματα. Ο κόσμος μετά τις 15 του μήνα δυσκολεύεται πάρα πολύ», συνέχισε.



megatv.com