Τελευταία εξέλιξη η δριμεία επίθεση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, σε όσους «μεθόδευσαν» την απομάκρυνσή του.

«Αν όλοι όσοι επιτίθενται σήμερα με αυτήν την δριμύτητα στον Στέφανο Κασσελάκη, ασκούσαν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ίδια ένταση, στοχοπροσήλωση και ‘εφευρετικότητα’, είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερέβαιναν το 20%. Αν όλοι όσοι περιφέρονται το τελευταίο διάστημα από κανάλι σε κανάλι και ραδιοφωνικό σταθμό για να υποστηρίξουν την ‘αναγκαιότητα’ απομάκρυνσης του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν οργώσει τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο για να αναδείξουν και επικοινωνήσουν με ανάλογο ζήλο τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, είναι εξίσου βέβαιο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί επί μακρόν. Αν όλοι αυτοί που ‘βάζουν φωτιά’ στα τηλέφωνα για να καλέσουν συντρόφους τους, να αποκλείσουν σύντροφό τους, είχαν επιδείξει το ίδιο πάθος για ένα μαζικό προσκλητήριο στην κάλπη, η Αριστερά της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ίσων ευκαιριών, θα ήταν σήμερα το αύριο του τόπου. Είναι τόσο ορατό πλέον ότι κάποιοι είχαν άλλο σχέδιο».

«Η κριτική μου είναι επί της πολιτικής»

Σχολιάζοντας τη δήλωση αλλά και τις εξελίξεις στο κόμμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Φαραντούρης, λέει:

«Γυρίσαμε όλη τη χώρα, δεν υπάρχει νομός της χώρας που να μην έχω επισκεφτεί, συνεχίζω να επισκέπτομαι κάθε Σαββατοκύριακο και ξεχωριστά μέρη της χώρας μετεκλογικά και όχι ως προεκλογική καμπάνια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επιβεβαίωση της προεκλογικής μου υπόσχεσης από τις ευρωεκλογές ότι θα είμαι πάντα εκεί με τους ανθρώπους γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Έχω τιμηθεί από τους Έλληνες πολίτες να τους εκπροσωπώ στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και αυτό έρχεται να συμπληρώσει αυτό που κάνω τώρα, την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει και πάλι φωνή δυνατή και να αποκτήσουμε μια πολιτικότητα, να πάψουμε αυτήν την περιδίνηση στα εσωτερικά μας».

«Δε θα βρείτε όλο αυτό το διάστημα που είμαι στην πολιτική επικαιρότητα μία δήλωσή μου υπαινικτική, υπονομευτική, είτε όταν ήμουν σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είτε όταν ήμουν συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη είτε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής», προσθέτει ο κ. Φαραντούρης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης κόμισε κάτι ελπιδοφόρο ως νέος άνθρωπος στο προσκήνιο. Εγώ έχω πάντα εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους και χαίρομαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους να μπαίνουν στον πολιτικό στίβο. Από εκεί και πέρα ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει κιόλας ότι έχει τα φόντα για να ηγηθεί σε μια ιστορική συγκυρία ενός ιστορικού κόμματος σε μια κρίσιμη φάση. (…) Δεν εκφράζομαι ποτέ σε κανέναν προσωπικά. Η κριτική μου, ακόμα και στους πολιτικούς μου αντιπάλους, είναι επί της πολιτικής», συμπληρώνει.

«Θα προτιμούσα να έχει συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη διορατικότητα»

Όπως λέει ο ευρωβουλευτής του κόμματος αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη:

«Μετά τις ευρωεκλογές διαπιστώνω μια αναδίπλωση η οποία είχε να κάνει σε διάφορα επίπεδα. Ξεκινάει μια φοβικότητα απέναντι στην προϊστορία του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για μαύρα ταμεία. (…) Οι μομφές κατά της κυβερνητικής περιόδου και μάλιστα με κατηγορίες άκαιρες δημιούργησαν ένα κλίμα πολύ άσχημο μέσα στον χώρο. Υπήρξε μια βασική αναδίπλωση του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και κάποιων συμβουλατόρων του ως προς την ανάγκη να βγούμε μπροστά ως ΣΥΡΙΖΑ με αυτοπεποίθηση να ηγηθεί τον προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Ξεκίνησε μια δαιμονοποίηση. Εγώ θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας το οφείλει αυτό στην κοινωνία. Μέχρι τις ευρωεκλογές, λάθη και αστοχίες ενόψει μάχης, τα συζητάς κατ΄ ιδίαν, το ίδιο και μετά τις εκλογές. (…) Πρότεινα στην ηγεσία και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές, να αποφύγει την απαξιωτική πρόταση μομφής, να μην μπούμε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο εσωστρέφειας. Αυτός το άκουσε; Όχι. Ήρθε στην ΚΕ και ζήτησε πρόταση μομφής».

«Θα προτιμούσα ο κ. Κασσελάκης να έχει συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη διορατικότητα και αυτήν την στιγμή να είναι στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο ρόλος ενός ηγέτη είναι να προλαμβάνει. (…) Από τη μία και μοναδική φορά που σήκωσα το χέρι και μίλησα για τα εσωκομματικά μας, δυστυχώς δεν βγήκαν ούτε συμπεράσματα ούτε με άκουσαν αυτοί που έπρεπε. Οδηγήθηκαν σε μια κατά μέτωπο σύγκρουση και τώρα λουζόμαστε αυτά τα απόνερα», υπογραμμίζει.

«Ο ίδιος το προκάλεσε»

Ερωτηθείς για την απόφαση της ΚΕ για τον Στέφανο Κασσελάκη, λέει:

«Έχω την αίσθηση ότι ο ίδιος το προκάλεσε, θα μπορούσε να το έχει αποφύγει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Ρωτήστε τον ίδιο».

Ο κ. Φαραντούρης μίλησε για το πολίτικο του πλάνο: «κατέθεσα 10 άξονες για το πολιτικό μου όραμα για τον τόπο». «Η εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλό κάνει στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Όταν ανακυκλώνουμε την εσωστρέφειά μας ρίχνουμε νερό στον μύλο της κυβέρνησης».

Τι θα συμβεί με το Συνέδριο του κόμματος;

«Συνέδριο θα γίνει, πρέπει να γίνει. Έχω προτείνει να γίνει και ένα καταστατικό συνέδριο όπου θα συζητηθούν σοβαρές καταστατικές αλλαγές. Εισηγούμαι δύο αντιπροέδρους στο κόμμα. Για να πάμε σε ένα σύγχρονο κόμμα θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει με αυτοπεποίθηση, και της ηγεσίας και των μελών, να βγει μπροστά. Αυτήν την στιγμή παρακολουθούμε διαξιφισμούς και μάχες χαρακωμάτων. Δεν πάμε πουθενά με αυτά. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η ραχοκοκαλιά των προοδευτικών δυνάμεων».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι δική του επιλογή τι θα κάνει. Νομίζω ότι ό,τι είχε να πει πέρυσι το είπε, έχει κάνει τις παρεμβάσεις του κατά καιρούς. Δε θα υποδείξω εγώ τι θα κάνει ένας άνθρωπος που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική θητεία, τον προίκισε με συμπερίληψη και τον έκανε το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Σχετικά με την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Γεροβασίλη, Ζαχαριάδη και Γκλέτσου μετά από παρέμβαση 12 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει:

«Προσπαθώ σε μια δύσκολη συγκυρία για τον χώρο μου να είμαι προσεκτικός και στον λόγο μου και στον τρόπο μου. Η εκφορά του λόγου πρέπει να είναι προσεκτική. Όταν ο καθένας πετάει την παρόλα του όπου βρει, αντιλαμβάνεστε ότι τραβώντας από εδώ τραβώντας από εκεί, δεν φτάνουμε. Όλο αυτό το συνεχιζόμενο σίριαλ σε ποιον κάνει καλό; Στον μόνο που κάνει καλό είναι σε μια κυβέρνηση με χαρακτηριστικά Ερντογάν, στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος διαιωνίζει ένα καθεστώς αυταρχισμού, που διολισθαίνει δημοκρατικά».

«Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Η δική μου υποψηφιότητα δεν είναι ούτε προϊόν πικρίας ούτε μεταμέλειας ούτε πείσματος. Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι μπορώ να ενώσω αυτούς τους ανθρώπους, ακριβώς επειδή δεν είμαι το προϊόν μιας διχόνοιας. Είμαι εδώ για να τους ενώσω, για να δώσω πολιτικό όραμα, καταθέτω προτάσεις, θέλω να δώσω διεθνές κύρος στο κόμμα μου», καταλήγει ο κ. Φαραντούρης.



megatv.com