Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, ο οποίος συναντήθηκε  με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μετά τη συνάντησή τους, ακολούθησαν από κοινού δηλώσεις τους και συνέντευξη Τύπου.

Στην ατζέντα των συνομιλιών τους βρέθηκε το μεταναστευτικό και η Μέση Ανατολή. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι δυο τους συζήτησαν «για τη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Γάζας και τις επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου» ενώ επισήμανε και πάλι πως η Τουρκία ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο Όλαφ Σολτς μιλώντας για τη Μέση Ανατολή διαφώνησε με τον Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις για το Ισραήλ».

«Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα τρομερό έγκλημα. Είμαστε της άποψης ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας».

Το μεταναστευτικό  είναι επίσης από τα πιο κρίσιμα θέματα που επίσης συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, με τον Όλαφ Σόλτς να ευχαριστεί τον Ερντογάν για τους μετανάστες που έχει δεχτεί η Τουρκία.



megatv.com