«Δεν στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και τις επιλογές του. Στηρίζω τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει στο MEGA η βουλευτής του κόμματος, Ραλλία Χρηστίδου, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Στηρίζω τις επιλογές της βάσης»

«Στηρίζω τις επιλογές της βάσης του κόμματός μας η οποία επιλογή ήταν ξεκάθαρη και για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους η πλειοψηφία της ΚΕ, όχι η πλειοψηφία του κόμματος, κάνει πως δεν τους υπολογίζει, πως δεν υπάρχουν», συμπληρώνει, προσθέτοντας:

«Οι λόγοι που η βάση υποστήριξε ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο, που δεν ήταν μέλος ιστορικό ή μη του κομματικού σωλήνα… ήρθε στη χώρα, ενεπλάκη με τα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να προσφέρει. Και αυτό κάνει μέχρι και σήμερα. Ως αντιπρόσωπος στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και εκπρόσωπος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ καθήκον να στηρίξω και να εκπροσωπήσω και να υπερασπίσω το δικαίωμά τους να επιλέγουν τον αρχηγό στην ηγεσία του κόμματος».

«Σε καμία περίπτωση, όπως και το προηγούμενο διάστημα όταν ήταν πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι δική μου δουλειά να επικοινωνώ δημόσια αν συμφωνώ προσωπικά ή όχι με τις επιλογές του εκάστοτε προέδρου. Δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω ούτε και τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω εν είδει αυτοκριτικής είναι ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό είναι λειτούργημα, σίγουρα θα κάνουμε και λάθη. Το ζητούμενο δεν είναι να σταυρώνουμε κάποιον από την αρχή της προσπάθειάς του για τα λάθη του αλλά να συνδράμουμε, να συνδιαμορφώσουμε και να λειτουργούμε με καθαρή καρδιά», τονίζει η κα Χρηστίδου.

«Αντιδημοκρατικός & αντικαταστατικός»

Ερωτηθείσα για τον αποκλεισμό από την ΚΕ της υποψηφιότητας του Στεφάνου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

«Σφόδρα αντιδημοκρατικός και σαφώς αντικαταστατικός. Το καταστατικό μας δεν το αναφέρει πουθενά. Η απόφαση της ΚΕ να καθαιρέσει αυτόματα από το αξίωμά του στον Στέφανο Κασσελάκη δεν αναφέρεται πουθενά στο καταστατικό. (…) Η ΚΕ είναι ένα όργανο, δεν είναι το ανώτατο όργανο. Αρμόδιο όργανο για να αφαιρεί εξουσίες είναι το Συνέδριο. Το κόμμα δεν ανήκει σε καμία ΚΕ, το κόμμα ανήκει στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια δομική διαφορά που μας διακρίνει από τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις προσπάθειες και τους αγώνες εκσυγχρονισμού του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από εποχής του Αλέξη Τσίπρα. Εμείς ακολουθούμε τη δική του επιθυμία, αυτή είναι η αλήθεια, το κόμμα να είναι ανοιχτό και να ανήκει στη βάση του».

«Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή»

«Υπάρχουν κάποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις τελευταίες εκλογές είτε δεν κατάφεραν να κρατήσουν ένα αξίωμα στην ΚΟ είτε αισθάνονται μια πικρία για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και για τις επιλογές του συνολικά. Αυτά τα στελέχη, σε καμία των περιπτώσεων δε θεωρώ ότι είναι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για όσο οι κομματικές αποφάσεις απαντούν και ελέγχονται δημοκρατικά από την κοινωνική πλειοψηφία, δηλαδή από τον λαό του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει.

«Είναι διαφορετικό το να μην είναι υποψήφιος και διαφορετικό το να γίνουν εκλογές και να χάσει. Δε θεωρώ ότι θα αποκλειστεί. (…) Καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να εκφραστεί δημοκρατικά», συμπληρώνει.

Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης έχει νοικιάσει γραφεία 1.500m2 απαντά:

«Δεν γνωρίζω, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ένας χώρος που θα δουλεύουν οι στενοί του συνεργάτες».



megatv.com