Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε, μετά την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 50χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου.
Η υπόθεση «γρίφος» έφτασε για πρώτη φορά στη δικαιοσύνη πριν από περίπου έξι χρόνια μέχρι τη στιγμή που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας, με καταγωγή από την Πολωνία, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια αρνείται την κατηγορία και απολογήθηκε με σχετικό υπόμνημα, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και τα παιδιά τους καθώς τους φαίνεται αδιανόητο ότι η μητέρα τους κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του πατέρα τους
Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Σιμόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί την 50χρονη, η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ. το οποίο έλεγε ότι η γυναίκα έχει σκοτώσει τον σύζυγό της και κυκλοφορεί ελεύθερη, χωρίς να προκύψει κάποιο επιπλέον στοιχείο.
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ήταν περίπου 60 ετών και το καλοκαίρι του 2018 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί φέρεται ότι διαπίστωσαν, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.
Το θύμα, ελληνικής καταγωγής, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όμως μετά από λίγο διάστημα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έχασε τη ζωή του στην Περαία Θεσσαλονίκης όπου κατοικούσε, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως έγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.
Οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που οδήγησαν στην εκταφή
Η ανατροπή στην υπόθεση ήρθε καθώς οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους αστυνομικούς και έτσι κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες, δύο μήνες περίπου μετά τον θάνατό του καθώς είχε ξεκινήσει προκαταρκτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Παρόλο που ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως τέθηκε αρχικά στο αρχείο, ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα, αφού προηγήθηκε το τηλεφώνημα στις Αρχές και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.
Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.