Ο ισχυρισμός του Μαξ Φερστάπεν είναι πως απλώς ακολουθεί τους κανόνες της Formula 1, έπειτα από την κατηγορία του αντιπάλου του Λάντο Νόρις για ‘’λάθος’’ οδήγηση μετά το περιστατικό, που ακόμα αμφισβητείται, κατά τη διάρκεια του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην επίμαχη στιγμή, ο Νόρις έκανε προσπέραση στον Φερστάπεν για την 3η θέση, όμως στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων λόγω του ότι εγκατέλειψε την πίστα και κέρδισε έδαφος. Παρά το γεγονός ότι προσπέρασε, εν τέλει βρέθηκε πίσω από τον αντίπαλό του, περνώντας στη 4η θέση. Κάπως έτσι, στους πέντε αγώνες που απομένουν, η διαφορά των δύο είναι 57 πόντοι.

Η απόφαση που πάρθηκε συζητήθηκε αρκετά, με την McLaren να υποστηρίζει πως ο Νόρις δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου γιατί ο Φερστάπεν τον… ανάγκασε, στη στροφή 12.

«Έτσι γράφονται οι κανόνες. Δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες, πρώτα απ ‘όλα. Απλώς ακολουθώ τους κανόνες, όσο μπορώ», είπε ο Φερστάπεν στο Sky Sports F1 . «Φυσικά, μερικές φορές σε πιάνουν. Το είχαμε στο παρελθόν. Απλώς εφαρμόζω τους κανόνες και παίζω με αυτούς».

Στην περαιτέρω εξέταση αυτής της απόφασης η ετυμηγορία των αγωνοδικών ανέφερε τις «Οδηγίες προτύπων οδήγησης» όπου σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται οι ανανεωμένοι κανόνες εμπλοκής τροχού με τροχό.

«Θα κάνουμε ερωτήσεις. Έχουμε ήδη κάνει ορισμένες ερωτήσεις. Δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει δημόσια ή οτιδήποτε άλλο», είπε ο Νόρις στο Sky Sports F1 όταν ρωτήθηκε για το εάν οι κανόνες πρέπει να διευκρινιστούν όταν δύο μονοθέσια βγουν εκτός τροχιάς. «Φυσικά, αυτός είναι ο κανόνας αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις».//Χ



ertsports.gr