Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

«Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την είσοδό μας στο παιχνίδι. Μπασκετικά, πιστεύω ότι ήμασταν πολύ, πολύ άσχημα. Από θέμα νοοτροπίας, ακόμα χειρότερα. Δεν ήμασταν ιδιαίτερα μαζί, όχι σαν ομάδα, χωρίς να ήμαστε καλοί ο ένας για τον άλλον.

Πιστεύω ότι η τρίτη περίοδος ήταν καλύτερη. Παλέψαμε να ανέβουμε και μετά κάναμε πολλά παιδικά λάθη. Χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ξανά και προφανώς χάσαμε.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το ότι η ομάδα δεν είναι μαζί. Περισσότερο από οποιαδήποτε ήττα. Οι ήττες είναι απλά ένας πόντους εδώ, ένας πόντος εκεί. Αν δεν είμαστε μαζί, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα αυτή τη χρονιά.

Για εμένα το μπάσκετ είναι δευτερεύον. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός μας πιέζει και δεν πιέζουμε και εμείς. Οι συμπαίκτες του Παναθηναϊκού μιλάνε μεταξύ τους και εμείς είναι σα να είμαστε σε άλλο νησί.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι πως δεν κάνουμε βήματα προς τη συλλογικότητα. Ναι, δεν είναι εύκολο, είναι μία νέα ομάδα, θα πάρει καιρό και μπλα μπλα μπλα, όλες αυτές οι δικαιολογίες που μπορούμε να βρούμε αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο μαζί.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αγωνιζόμαστε εντός έδρας, και μια ομάδα μας πιέζει, και είμαστε κάπως σε διαφορετική φάση. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν αρχίσαμε να παίζουμε πιο δυνατά, ήταν διαφορετική εικόνα. Δεν ήταν το τέλειο μπάσκετ, αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ αυτή τη στιγμή.

Καταφέραμε να κερδίσουμε την Εφές και τον Ολυμπιακό μόνο παλεύοντας σαν τρελοί. Πολεμώντας σαν τρελοί. Τώρα, παλέψαμε για 15 λεπτά. Απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, 15 λεπτά δεν είναι αρκετά».//ΓΡ



ertsports.gr