Στην κατηγορία των 49 κ. των νεανίδων ανέβηκε τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κάνοντας μάλιστα και Ευρωπαϊκό Ρεκόρ στο επολέ ζετέ με 96 κιλά, αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού.

Στο αρασέ η πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων έχασε την πρώτη προσπάθεια στα 70 κιλά, τα σήκωσε με τη δεύτερη και ολοκλήρωσε την κίνηση με 73 κιλά για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Στο επολέ ζετέ ξεκίνησε με 87 κιλά δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της και μπορεί να έχασε τα 92 κιλά, αλλά στην τελευταία προσπάθεια μίλησαν το ταλέντο και η ψυχή της και σήκωσε 96 κιλά που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης στις νεάνιδες στα 49κ. και πήρε και τα άλλα δύο χρυσά.

Η κυριαρχία της Μαρίας ήταν απόλυτη με 169 κιλά στο σύνολο, αφήνοντας τη δεύτερη Βρετανίδα Ρόμπερτς 16 κιλά πίσω και την Τρίτη Λαγκάνα – Καμιλέρι από τη Μάλτα, 21 κιλά μακριά!

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης είχε η Λουτσία Μπορέγκο Γκονζάλες με 95 κιλά από τον προηγούμενο μήνα.

Η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη έδωσε τα συγχαρητήρια της στην καταπληκτική Μαρία. «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου την υπέροχη Μαρία Στρατουδάκη για τα εκπληκτικά κατορθώματα της. Η χαρά και η υπερηφάνεια που μας χάρισε δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Η ελληνική άρση βαρών ξαναζεί μοναδικές στιγμές και είμαι σίγουρη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της αλλά και στην οικογένεια της».



ertsports.gr