Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Όταν ο Γουάιτ βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Σάκα και αυτός με μια εντυπωσιακή ενέργεια πέρασε τον Ρόμπερτσον και με υπέροχο τελείωμα εκτέλεσε τον Κέλεχερ για να γράψει το 1-0. Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 18ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντίας πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Φαν Ντάικ να παίρνει τη δεύτερη και να κάνει το 1-1. Οι “κανονιέριδες” όμως βρήκαν και πάλι τον τρόπο για να περάσουν μπροστά στο σκορ. Ο Ράις στο 43ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μερίνο έπιασε καρφωτή κεφαλιά, για να αφήσει άγαλμα τον Κέλεχερ και να κάνει το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ισοπαλία με νικήτρια την Σίτι στο Λίβερπουλ-Άρσεναλ
(AP Photo)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, αλλά οι παίκτες του Σλοτ δυσκολευόταν αρκετά στην τελική πάσα. Το πολυπόθητο τέρμα που έψαχναν οι “reds” ήρθε στο 81ο λεπτό με τον Σαλάχ να νικάει μέσα από την περιοχή τον Ράγια και να φέρνει το ματς σε ισορροπία. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος με την Σίτι να επωφελείται από το αποτέλεσμα, καθώς ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΓΚΟΛ: 9′ Σάκα, 43′ Μερίνο / 18′ Φαν Ντάικ, 81′ Σαλάχ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66′ Ράγια / 33′ ΜακΆλιστερ , 90+4′ Νούνιες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Πάρτεϊ, Γουάιτ, Γκάμπριελ (54′ Κίβιορ), Τίμπερ (76′ Λουίς-Σκέλλι), Ράις, Μερίνο, Χάβερτς, Σακά (85′ Γκάμπριελ Χεσούς), Τροσάρ, Μαρτινέλι (85′ Νουανέρι)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (63′ Τσιμίκας), Τζουνς (90+2′ Έντο), Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ, (63′ Σζομποσζλάι) Σαλάχ, Νούνιες, Ντίας (63′ Χάκπο)

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Λέστερ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-3

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Άστον Βίλα – Μπόρνμουθ 1-1
Μπρέντφορντ – Ίπσουιτς 4-3
Μπράιτον – Γουλβς 2-2
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 1-0
Έβερτον – Φούλαμ 1-1

Τσέλσι – Νιούκαστλ 2-1
Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 1-0
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Άρσεναλ – Λίβερπουλ 2-2

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Premier League ΕΔΩ.//ΝΚ

Ισοπαλία με νικήτρια την Σίτι στο Λίβερπουλ-ΆρσεναλΙσοπαλία με νικήτρια την Σίτι στο Λίβερπουλ-Άρσεναλ
(AP Photo)



ertsports.gr