Κοινό πρόσωπο σε όλα τα συμβάντα, η 24χρονη μητέρα των δύο παιδιών, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα περιστατικά.
«Μας επιβεβαιώνει για τις υποψίες μας»
«Αυτά τα άτομα που έχουν κάποια χαρακτηριστικά που ίσως ανήκουν σε μια διαταραχή προσωπικότητας, κάνουν κάποιες ολόιδιες συμπεριφορές. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από τους τους ανθρώπους», λέει η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση.
«Τα άτομα που θέλουν να προκαλούν τον οίκτο μέσα από θανάτους ή ασθένειες, πολύ συχνά, όταν πάνε να τους καταλάβουν, αλλάζουν γιατρούς, νοσοκομεία ή σχέσεις. Είναι όλα πολύ μελετημένα».
Στο MEGA μιλά η κουμπάρα της 24χρονης μητέρας, σημειώνοντας:
«Είναι επιλογή δική μου να ακούγεται μόνο η Ειρήνη, είναι για δικούς μου λόγους. (…) Είχε (σ.σ. ξεσπάσματα) αλλά δεν θα σας απαντήσω γενικά τι και πώς γιατί δεν με αφορά τι έκανε στην προσωπική της ζωή, αν τσακωνόταν ή όχι. Σε μένα, δεν την έπαιρνε. (…) Ζητώ τη δικαίωση του παιδιού μου. Δεν με νοιάζει τι κάνει, αυτή ψάχνει για τα παιδιά της, εγώ ψάχνω για το δικό μου, τελειώνει εκεί η υπόθεση».
Η κα Βέλτση επισημαίνει:
«Φαίνεται να μην θέλει να εκθέσει την σχέση της με την Ειρήνη, νιώθω ότι ίσως ντρέπεται για όλο αυτό».
Όπως λέει η ίδια είναι σημαντικό να δούμε τον λόγο για τον οποίο η 24χρονη δεν μιλάει με τη μητέρα της.
«Το κουβάρι όσο ξετυλίγεται, μας επιβεβαιώνει για τις υποψίες μας».
«Θα πρέπει να περιμένουμε όλες τις εξετάσεις»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, σημειώνει:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ιατρικός φάκελος στα νοσηλευόμενα παιδιά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο και για τους ιατροδικαστές. Ένα βρέφος που βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο και παρουσιάζει κάποια ύποπτα επεισόδια, προφανώς και η μόνη του προστασία είναι οι γιατροί. Πολλές φορές οι ίδιοι οι γιατροί αποφασίζουν να τοποθετηθούν κάμερες σε συγκεκριμένα δωμάτια για να υπάρχει η στενή παρακολούθηση».
«Θα πρέπει να περιμένουμε όλες τις εξετάσεις, θα πρέπει να γίνει μια συνδυαστική μελέτη και των εξετάσεων εντός του νοσοκομείου αλλά και της ιατροδικαστικής έκθεσης και επιμένω μόνο στα ευρήματα για αυτές και όχι στην αιτία θανάτου. Η αιτία θανάτου είναι κάτι το οποίο πρέπει να συναξιολογηθεί μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία που έχουμε. (…) Δεν είναι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση. Εδώ είναι το θέμα ότι πάρα πολλοί άνθρωποι γνώριζαν πράγματα και δεν μιλούσαν», συμπληρώνει.
«Η κοπέλα που βρίσκεται μπροστά στους θανάτους, μας λέει ότι όλα τα περιστατικά είναι με έλλειψη οξυγόνου. Ένα ερώτημα δικό μου το οποίο δεν έχει απαντηθεί είναι πώς ένας μη ειδικός έχει αντιληφθεί την έλλειψη οξυγόνου όταν εμείς οι γιατροί για να το αντιληφθούμε θέλουμε οξύμετρο» προσθέτει.
«Ένα κοινό, που ενισχύει την όποια υποψία, είναι τα κοινά ιατροδικαστικά ευρήματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για τα τρία τουλάχιστον παιδιά. Το ότι και τα τρία έχουν ακριβώς τα ίδια ευρήματα ή παραλλαγές μικρές, μας κατευθύνει ότι μάλλον κοινή είναι και η αιτία θανάτου», καταλήγει.