Αν σου αρέσουν οι φακές, σήμερα θα επιλέξεις τις κόκκινες και θα φτιάξεις την ωραιότερη βελουτέ σούπα!

Υλικά

300 γρ. κόκκινες φακές
1 πατάτα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.γγλ. πελτέ ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
ξίδι

Εκτέλεση 

Ρίχνεις στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
Προσθέτεις τα καρότα, την πατάτα, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και τέλος τον πελτέ
Ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Ρίχνεις τις φακές, το φύλλο δάφνης, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το νερό
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τις βράζεις για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές
Με ένα ραβδομπλέντερ τις πολτοποιείς και σερβίρεις τη σούπα ζεστή προσθέτοντας ξίδι.



Πηγή