Το ριζότο είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και ταιριάζει τέλεια με τα σπαράγγια.

Υλικά

450 γρ. σπαράγγια
30 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι
80 γρ. λευκό κρασί
1 λίτρο ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών
70 γρ. τυρί παρμεζάνα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
30 γρ. τυρί μασκαρπόνε
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και ζεματάς τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά
Τα αφαιρείς από το νερό και κόβεις τις άκρες
Ρίχνεις τα κοτσάνια σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις ελάχιστο από το νερό που τα έβρασες και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν απαλός πουρές
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνεις
Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις για 1 λεπτό
Προσθέτεις το ρύζι και το βράζεις για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια
Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
Προσθέτεις 1/2 φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό και ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
Επαναλαμβάνεις με τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι το ρύζι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή
Το σερβίρεις ζεστό με έξτρα παρμεζάνα.



Πηγή