Το αδιαχώρητο επικρατούσε το πρωί στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
Σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες, η καταναλωτική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με το περσινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Οι τιμές σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά παραμένουν στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς, που ήταν, πάντως αρκετά υψηλά για ένα μέσο νοικοκυριό.
Από νωρίς το πρωί σήμερα οι καταναλωτές ήρθαν στη Βαρβάκειο για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές.
Στην ιχθυαγορά της Αθήνας σήμερα πωλούνται:
-Γαρίδες: 10-14€/κιλό
-Καλαμάρια: 10-17€/κιλό
-Θράψαλα: 7-10€/κιλό
-Χταπόδι (κατεψ): 12-16€/κιλό
-Χταπόδι (φρέσκο): 17-25€/κιλό
-Σουπιές: 12-16€/κιλό
«Οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές. Είναι πολύ ανταγωνιστικές, είναι πάρα πολύ χαμηλές. Είναι ίδιες με πέρυσι», δήλωσε ο πρόεδρος της Βαρβάκειου Βασίλης Σίμος.
Λαϊκή αγορά Θεσσαλονίκης
Αντίστοιχα υψηλή είναι και η κίνηση στη Θεσσαλονίκη, στο Καπάνι αλλά και στις υπαίθριες λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν θαλασσινά και ψάρια
Για ολονυχτία ετοιμάζονται οι ιχθυοπώλες σε Βαρβάκειο και Ρέντη.
Τα καταστήματα τους θα μείνουν ανοιχτά μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου και οι τελευταίοι καταναλωτές να μπορέσουν να προμηθευτούν τα εδέσματα για το σαρακοστιανό τραπέζι.