΄Ηττα που αφήνει την Παρτιζάν εκτός των play offs της διοργάνωσης σε μια χρονιά όπου οι φιλοδοξίες των Σέρβων ήταν σαφώς μεγαλύτερς και υψηλότερες.
Μια ήττα που ήρθε από την δυναμική, αλλά αδιάφορη βαθμολογικά, Ζαλγκίρις που έπαιζε μόνο για την υστεροφημία και την ιστορία της, κίνητρα που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ισχυρά.
Mε τον… αέρα της έδρας η Ζαλγκίρις μπήκε καλύτερα στο ματς και γρήορα πήρε προβάδισμα στο σκορ με 6-0, με την Παρτιζάν όμως να αντιδρά και να αντιδρά άμεσα. Το 10-5 των Λιθουανών έγινε 11-10 για τους Παρτιζάνους.
Μπουτκιεβίτσιους και Ουλανόβας τέσσερις πόντους έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα τους με 15-11, με την Ζαλγκίρις ναξεφεύγει ακόμη περισσότερο με το τρίποντο του Σιρβίντις, 22-16, 1′:14” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ 24-21.
Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Παρτιζάν μετά το 29-27 των γηπεδούχων έκανε ένα σερί 10-2 και πήρε προβάδισμα με 39-32. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-35.
Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Η Ζαλγκίρις, όπως και στην έναρξη του α’ ημιχρόνου έκανε ένα σερί 8-0 υπέρ της και άμεσα το άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης προηγούμενη με 43-40, αλλά πέντε σερί πόντοι του Ποκουσέφσκι έδωσαν και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Βελιγραδίου.
Μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, η οποία και ολοκληρώθηκε με σκορ 49-49.
Στην τέταρτη περίοδο έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα του σκορ και οι γηπεδούχοι έδειξαν να βρίσκονται αγκαλιά με την νίκη όταν με τρίποντο του Φραντσίσκο προηγήθηκα 66-62, 2′:21” πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.
Ζαλγκίρις και Παρτιζάν μετά από ρεσιτάλ λαθών και άστοχων προσπαθειών, είδαν το σκορ να μειώνεται σε 66-64 από τον Καρίκ Τζόουνς, 64” πριν το τέλος.
Ο Φραντσίσκο και πάλι βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι των Σέρβων με λέι απ, 13”, αλλά ο Μπόνγκα με δύο βολές μείωσε σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο σε 68-66.
Ο Τινκέρι έδωσε την τελευταία επίθεση της ομάδας του στον Σμάιλαγκιτς και αυτός δεν τον απογοήτευσε, αφού διαμόρφωσε το τελικό 70-66.
Τα δεκάλεπτα: 24-21, 35-40, 49-49, 70-66.
Zαλγκίρις: Γουόνγκ 4 (2 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 15 (1/9 τρίποντα, Μπραζντέικις 6, Γκιεντράιτις 4, Μπιρούτις 9, Σμάιλαγκιτς 14, Μίτσελ 3, Ντάνστον 4, Μπουτκεβίτσιους 3, Σιρβίντις 6, Ουλάνοβας 2.
Παρτιζάν: Ντέιβις 10, Λούντμπεργκ, Κάρλικ Τζόουνς 23, Κοπρίβιτσα, Νάκιτς 4, Μαρίνκοβιτς 6, Ποκουσέβσκι 7, Μπράουν 7, Μπόνγκα 9, Μάικ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής στην Euroleague
Τετάρτη 2 Απριλίου
Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 75-83
Πέμπτη 3 Απριλίου
Μονακό – Παναθηναϊκός 76-88
Ζάλγκιρις Κάουνας – Παρτίζαν 70-66
21:30 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί
Παρασκευή 4 Απριλίου
21:00 Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός
21:00 Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές
21:30 Βίρτους Μπολόνια – Μιλάνο
21:30 Μπασκόνια – Βιλερμπάν