700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι
1 κ. σ. γάλα
1 αβγό
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. κάρυ
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 αβγά βρασμένα, σφιχτά
1/2 κρασοπότηρο κρασί
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρετε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο λάδι.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και τον περιχύνετε με το γάλα και το λάδι.
Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το ψωμί, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το αβγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνετε το μείγμα καλά, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 60′ να σφίξει.
Λαδώνετε ένα μικρό ταψί, απλώνετε τον κιμά σχηματίζοντας ένα μακρόστενο οβάλ, που να χωράει και να σκεπάζει τα αβγά της γέμισης.
Βάζετε τα αβγά στο κέντρο του κιμά σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο.
Τυλίγετε προσεχτικά το ρολό, έτσι ώστε να καλυφθούν τα αβγά και να έχει ομοιόμορφο σχήμα.
Περιχύνετε το ρολό με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, λίγο λάδι και τέλος, ρίχνετε το κρασί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, περίπου για 50- 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ρολό.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το ρολό και κόβετε προσεχτικά σε φέτες.