Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ρίζο, γιο της Θεανώς Φωτίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στο Α’ Νεκροταφείο.
Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αποχαιρέτησε τον μοναχογιό της, ενώ σε έντονη συναισθηματική φόρτιση βρίσκονταν επίσης ο γιος του, Δημήτρης, και η σύντροφός του, Μαρία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον ξαφνικό χαμό του.
Πάνω στο φέρετρο υπήρχε η φωτογραφία του, πολλά λουλούδια, αλλά και ένα κασκόλ της ΑΕΚ, της αγαπημένης του ομάδας. Η έξοδός του από το Α΄Νεκροταφείο συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα.
Στην πολιτική κηδεία του Βασίλη Ρίζου έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΑΡ, Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κι άλλα στελέχη της Αριστεράς.



















Μετά την πολιτική κηδεία θα ακολουθήσει η αποτέφρωση που θα πραγματοποιηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.


















Σε ανάρτηση που είχε κάνει η μητέρα του Θεανώ Φωτίου είχε αναφέρει: «Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Βασίλη. Η πολιτική κηδεία θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 8 Απριλίου 2026, ώρα 12:30μμ, στο Α Νεκτροταφείο Αθηνών. Θα ακολουθήσει αποτέφρωση στο ΚΑΝ Ριτσώνας στις 16:30μμ.
Ο γιος, Δημήτρης, Η μητέρα, Θεανώ».
Ο 48χρονος γιος της Θεανώς Φωτίου, Βασίλης Ρίζος, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή έπειτα από ανακοπή καρδιάς τη Μεγάλη Δευτέρα (06.04.2026). Ο άτυχος άνδρας ήταν αρχιτέκτονας και πατέρας ενός παιδιού.
Ο γιος της Θεανώς Φωτίου δραστηριοποιούνταν εδώ και χρόνια στον χώρο της Αριστεράς. Μέχρι το 2023 είχε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με τη Νέα Αριστερά.

















