Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, τρέξτε να αγοράσετε! Προτιμήστε αυτές που έχουν κόκκινη φλούδα και κόκκινη σάρκα.

Υλικά

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Απλώστε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, παντού
  • Πλύντε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος -Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ σκληρές, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι
  • Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές

  • Ψήστε τις για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος
  • Τρώγονται χλιαρές, με τη φλούδα στο πιάτο, συνοδέψτε τις με μια πράσινη σαλάτα

  • Οταν τις σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, ή αλάτι, ή βούτυρο να λυώνει στην επιφάνεια

iefimerida.gr



Πηγή