Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκοπατάτες, τρέξτε να αγοράσετε! Προτιμήστε αυτές που έχουν κόκκινη φλούδα και κόκκινη σάρκα.
Υλικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, παντού
- Πλύντε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος -Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ σκληρές, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι
- Ρίξτε γενναιόδωρα αλάτι και ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές
- Ψήστε τις για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πάχος
- Τρώγονται χλιαρές, με τη φλούδα στο πιάτο, συνοδέψτε τις με μια πράσινη σαλάτα
- Οταν τις σερβίρετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, ή αλάτι, ή βούτυρο να λυώνει στην επιφάνεια