Ο χαμός της Βάγιας Νέστορα από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο ίδιο της το σπίτι, από μια τυφλή επίθεση που της έκοψε το νήμα της ζωής, συγκλόνισε κάθε σκεπτόμενο πολίτη που αποκηρύσσει τη βία όποια μορφή και αν έχει.
Στο τελευταίο αντίο στη Βάγια Νέστορα βρέθηκαν οι δικοί της άνθρωποι που την στερήθηκαν τόσο άδικα και τόσο πρόωρα, αλλά και συγγενείς, φίλοι, εκατοντάδες πολίτες που θέλησαν να τους συμπαρασταθούν σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.
Παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης και άλλοι πολιτικοί από όλα τα κόμματα.
Όμως, η παρουσία που ξεχώρισε και είχε και έναν δυνατό συμβολισμό ήταν αυτή της Αλεξίας Μπακογιάννη, κόρης του επίσης δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη.
Η Αλεξία Μπακογιάννη σε μια πολύ τρυφερή ηλικία, στα 13 της χρόνια, στερήθηκε τον πατέρα της από τις σφαίρες των τρομοκρατών της 17Ν και από τότε αισθάνεται ότι είναι χρέος της να συμπαραστέκεται σε όσους έχουν βρεθεί στην δική της θέση.

Σε όλη τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας της Βάγιας Νέστορα η Αλεξία Μπακογιάννη ήταν εκεί, εμφανώς συγκινημένη, σαν μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του όταν κάποιοι αποφασίζουν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα αθώων στο όνομα μιας διεστραμμένης δολοφονικής μανίας την οποία βαφτίζουν ιδεολογία.






