Αυτή η συνταγή δεν είναι απλά μακαρόνια. Συνοδεύονται από μανιτάρια και φανταστικό πέστο φουντουκιού. Δοκιμάστε και θα καταλάβετε!

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες ολικής
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια μανιτάρια κομμένα
  • 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το πέστο

  • 1 φλυτζάνι φουντούκια
  • 1,5 φλυτζάνι πρασινάδα: βασιλικός, μαϊντανός, σπανάκι, ό,τι έχετε ή και όλα μαζί
  • 1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Σε μίξερ βάλτε τις πρασινάδες χωρίς κοτσάνια και προσθέστε τα φουντούκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα -Μιξάρετε να γίνει πολτός -Τότε ρίξτε το ελαιόλαδο και ξαναμιξάρετε ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο πέστο
  • Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίστε τα κομμένα μανιτάρια για 8-10 λεπτά
  • Πρέπει τα μανιτάρια να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα
  • Μέσα στο τηγάνι προσθέστε τις πένες, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αναμείξτε καλά, να μοιραστούν τα υλικά
  • Σερβίρετε και μέσα στο πιάτο βάλτε το πέστο σε μια άκρη -Για να μη χαλάσει η αισθητική!

iefimerida.gr



Πηγή