Είναι αυθεντικά γαλλική συνταγή, τηγανητή γλώσσα με κάπαρη. Μυστικό tip είναι το μείγμα βουτύρου και λαδιού στο τηγάνισμα. Ετοιμο σε 10 λεπτά!
Για να είναι πραγματικά η γαλλική sole meunière, πρέπει να βγάλετε τη γκρίζα πέτσα της γλώσσας. [Meunier στα γαλλικά σημαίνει μυλωνάς -με αλεύρι η γλώσσα].
Υλικά
- Φιλέτα γλώσσας ή ολόκληρη τη γλώσσα, χωρίς πέτσα κατά προτίμηση
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγη ρίγανη και θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 1 λεμόνι
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίστε τη γλώσσα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά υγρά
- Σε πιάτο βάλτε το αλεύρι με τη ρίγανη και το θυμάρι
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στη γλώσσα, αλευρώστε ελαφρά από τις δύο πλευρές
- Βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε τις γλώσσες -Προσθέστε ελαιόλαδο αν χρειαστεί για επιπλέον γλώσσες
- Οταν τελειώσει το τηγάνισμα, ρίξτε στο ίδιο τηγάνι χυμό ενός λεμονιού και την κάπαρη -Αφήστε τη σάλτσα να κάνει φουσκάλες, ρίξτε το βούτυρο και λίγο μαϊντανό -Ετοιμη η σάλτσα!
- Σερβίρετε τις γλώσσες με τη σάλτσα και απλώστε κάπαρη και μαϊντανό παντού
- Εγγυημένα, η καλύτερη γλώσσα που φάγατε ποτέ!