400 γρ. ρύζι για ριζότο
400 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. εσαλότ η κρεμμυδάκια ξερά για το στιφάδο
60 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
2 κύβοι ζωμός κότας
Εκτέλεση
Διαλύετε αρχικά τον ζωμό κότας σε 1½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μαγειρεύετε το σπανάκι σε βραστό νερό μέχρι να ξεπαγώσει και να φύγουν τα περισσότερα υγρά του.
Το αφήνετε να κρυώσει, το λιώνετε στο μίξερ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει πουρές.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το εσαλότ, το σοτάρετε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
Προσθέτετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό κότας.
Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτετε τον πουρέ από το σπανάκι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό κότας.
«Δένετε» με το υπόλοιπο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρετε.