Όταν διαγνώστηκε η Πάμελα Άντερσον με ηπατίτιδα C στα τέλη της δεκαετίας του ’90, δεν υπήρχε θεραπεία.
«Ήταν θανατική ποινή. Αυτό μου είπε ο γιατρός μου — ότι πιθανότατα μου έμεναν περίπου 10 χρόνια ζωής», θυμήθηκε η σταρ σε μια συγκινητική ομιλία κατά τη διάρκεια του γκαλά της amfAR στη Βενετία.
«Είμαι σίγουρη ότι αυτό επηρέασε τις αποφάσεις μου. Δεν ήταν ο φόβος του θανάτου, αλλά ο φόβος για το τι θα μπορούσε να συμβεί στα μικρά μου παιδιά. Αυτό ανέτρεψε εντελώς τη ζωή μου», είπε.
«Παραμένει μαζί μου. Με στοιχειώνει»
Το 2011 βρέθηκε θεραπεία για την ιογενή λοίμωξη. Μέχρι το 2015, η Πάμελα Άντερσον ήταν «ελεύθερη από ηπατίτιδα C», όπως είπε η ίδια, αν και χρειάστηκε να ξοδέψει όλα τα χρήματα που είχε στην τράπεζα για να πληρώσει τη θεραπεία.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει ως αποστολή την εξάλειψη της επιδημίας του HIV/AIDS, έχει επίσης ασχοληθεί με την έρευνα για την ηπατίτιδα C.
«Το αίσθημα της ντροπής και της ενοχής ήταν επίσης ένα ασυνείδητο ταξίδι. Παραμένει μαζί μου. Με στοιχειώνει», συνέχισε.
«Και ακριβώς όπως η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστην ως παιδί, ένιωθα σαν να ήταν χαραγμένο στο μέτωπό μου: ‘Κατεστραμμένο εμπόρευμα’. Και έτσι παρουσίαζα τον εαυτό μου».
Pamela Anderson makes a heartfelt speech about overcoming Hepatitis C at #amfARVenezia:
“I don’t think I’ve ever fully recovered from that news. I’ve assimilated, I’ve finally come to terms maybe. And the truth has come through my work.” pic.twitter.com/zdutTPAiRM
— Variety (@Variety) September 6, 2026
Αν και η Άντερσον δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει «αναρρώσει πλήρως» από την είδηση της διάγνωσής της, ίσως έχει «τελικά συμβιβαστεί» με αυτήν και τώρα την έχει χρησιμοποιήσει ως κίνητρο για την αναγέννηση της καριέρας της, η οποία την έχει οδηγήσει να αναλάβει τολμηρούς ρόλους σε ταινίες όπως «The Last Showgirl», «The Naked Gun», «Rosebush Pruning» και «Place to Be», η οποία κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αυτή την εβδομάδα.
«Η αλήθεια μου αποκαλύφθηκε μέσα από το έργο μου, καθώς βρήκα τρόπους να εκφραστώ μέσω των τεχνών. Μου έδωσε τα όπλα που χρειαζόμουν, μια γόνιμη ζωή για να αξιοποιήσω και να παίξω μέσα σε αυτήν», κατέληξε η Άντερσον.
«Δεν είμαι θύμα, είμαι νικήτρια. Είμαι δυνατή και ικανή, περισσότερο τώρα από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ. Δεν είμαι η κοπέλα που χρειάζεται βοήθεια, όσο εύκολο κι αν είναι να υποδυθώ αυτόν τον ρόλο».
*Με πληροφορίες από: Variety






