Ο Στεφάν Λανουά μίλησε στους διαιτητές της Super League, τονίζοντας πώς θέλει 50-50 και δίκαιη διαχείρηση, ενώ όσοι δεν το κάνουν αυτό θα μένουν εκτός ορισμών από τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής εξέφρασε τη στήριξή του σε όλους τους διαιτητές, ενώ τους παρότρυνε να μην επηρεάζονται από τα ΜΜΕ.

Όσα είπε ο Στεφάν Λανουά στη διαδικτυακή συνάντησή του με τους διαιτητές / VAR της Super League

“Οι διαιτητές που δεν θα διαχειρίζονται τους αγώνες με δίκαιο τρόπο και για τις δύο ομάδες θα μένουν εκτός ορισμών.

Θα ορίζω στους αγώνες μόνο όσους ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές μας

Τα λάθη είναι αποδεκτά. Είναι ανθρώπινα. Αν έχουν κατεύθυνση υπέρ μίας ομάδας, όχι. Δεν είναι αποδεκτά.

Σκοπός αυτής της διαδικτυακής συνάντησης είναι να διευκρινίσουμε για ακόμη μία φορά τι περιμένουμε από εσάς, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Παρατηρήσαμε ορισμένες αδυναμίες στη διαχείριση των αγώνων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εγχώριων αναμετρήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο τρόπος με τον οποίο διαχειριστήκατε τον αγώνα δεν ήταν ισορροπημένος.

Περιμένουμε από εσάς να είστε δίκαιοι κάθε φορά, 50-50, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι αντίπαλες ομάδες.

Επιπλέον, πρέπει να ενημερώνομαι αμέσως εάν κάποιος εκπρόσωπος συλλόγου προσεγγίσει οποιονδήποτε από εσάς. Να είστε βέβαιοι ότι θα μάθουμε εάν έχει συμβεί κάτι και, εάν δεν μας ενημερώσετε, θα υπάρξουν συνέπειες.

Σας γνωρίζουμε και βλέπουμε ότι έχετε βελτιώσει τις ικανότητές σας τα δύο χρόνια που βρισκόμαστε εδώ. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι μπορείτε να πετύχετε ακόμη περισσότερα.

Είμαστε εδώ για να σας στηρίζουμε ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό, να έχετε αυτοπεποίθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο κέντρο VAR και να μην δείχνετε ανασφάλεια.

Τέλος, μη δίνετε σημασία στα ΜΜΕ, τα οποία ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση πάνω σας.

Επομένως, 50-50 και δίκαιη διαχείριση. Δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες στο γήπεδο, παρά μόνο δύο αντίπαλοι.

Ο κ. Βαλέρι τόνισε από την πλευρά του:

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους VAR. Πρέπει να είστε διαβασμένοι και έτοιμοι. Να γνωρίζετε όλες τις διαδικασίες, τόσο σε ό,τι αφορούν τις φάσεις, όσο την επικοινωνία σας. Ξέρετε ότι ακούμε μεταφρασμένη την επικοινωνία σας και όσοι δεν ακολουθούν τις διαδικασίες θα μένουν σπίτι τους.”



Πηγή