Κοτόπουλο με κρέμα είναι ένα κλασικό πιάτο εστιατορίου. Δείτε παρακάτω τον τρόπο να το κάνετε κι εσείς, σαν σεφ.

Η συνταγή έχει ΚΑΙ βούτυρο ΚΑΙ κρέμα γάλακτος. Μην το φοβηθείτε, το αποτέλεσμα δεν είναι βαρύ.

Υλικά

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά του καφέ μπούκοβο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/4 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε τα μανιτάρια, κομμένα σε λωρίδες, για 3-4 λεπτά -Βγάλτε τα στην άκρη

  • Στο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές
  • Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ροδίστε
  • Προσθέστε προς το τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε καλά -Ρίξτε 1 ποτηράκι νερό με ζωμό κότας -Τα πολλά υγρά πρέπει να φύγουν, η σάλτσα να μείνει παχιά
  • Προσθέστε τώρα το βούτυρο, αφήστε να λυώσει λίγο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια
  • Αναμείξτε καλά -Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά ακόμη
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και (ιδανικά) με τηγανητές πατάτες

iefimerida.gr



Πηγή