Κοτόπουλο με κρέμα είναι ένα κλασικό πιάτο εστιατορίου. Δείτε παρακάτω τον τρόπο να το κάνετε κι εσείς, σαν σεφ.
Η συνταγή έχει ΚΑΙ βούτυρο ΚΑΙ κρέμα γάλακτος. Μην το φοβηθείτε, το αποτέλεσμα δεν είναι βαρύ.
Υλικά
- 4 φέτες στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλιά του καφέ μπούκοβο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 500 γραμμάρια μανιτάρια
- 1/4 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε τα μανιτάρια, κομμένα σε λωρίδες, για 3-4 λεπτά -Βγάλτε τα στην άκρη
- Στο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές
- Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ροδίστε
- Προσθέστε προς το τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο, ροδίστε καλά -Ρίξτε 1 ποτηράκι νερό με ζωμό κότας -Τα πολλά υγρά πρέπει να φύγουν, η σάλτσα να μείνει παχιά
- Προσθέστε τώρα το βούτυρο, αφήστε να λυώσει λίγο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια
- Αναμείξτε καλά -Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να σιγοβράσει για 5-8 λεπτά ακόμη
- Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και (ιδανικά) με τηγανητές πατάτες