1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
250 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
1 κουτ. σούπας fish σος
φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε αρχικά μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles.
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό.
Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).
Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.