Είναι μύθος ότι η γαλοπούλα είναι άνοστο κρέας: άπαχο ναι, άνοστο όχι. Δείτε μερικά tips πως να γίνει το στήθος γαλοπούλας καθημερινό σας πιάτο, εκτός Χριστουγέννων, πεντανόστιμο, στο φούρνο.
Υλικά
- 1 μικρό στικ βούτυρο
- Διπλό στήθος γαλοπούλας, βιολογικής
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ολόκληρα σκόρδα και 1 κρεμμύδι στα 4
- Λίγο μπούκοβο και κύμινο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 230 βαθμούς
- Τοποθετήστε το διπλό στήθος γαλοπούλας σε ταψάκι, αλάτι και πιπέρι
- Ψιλοκόψτε τα αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανό)
- Σε μπολάκι αναμείξτε τα αρωματικά, κύμινο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, σκόρδο με το μαλακό βούτυρο
- Με τα δάχτυλα στριμώχνουμε από αυτό το μείγμα κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας
- Αρχίστε ξανά, βάλτε μπόλικο μέσα από την πέτσα και έξω, παντού
- Βάλτε δενδρολίβανο και σκόρδο-κρεμμύδι στο ταψάκι, αν θέλετε
- Ψήστε τη γαλοπούλα, με αλουμινόχαρτο κατά προτίμηση, για αρχή
- Στα 30 λεπτά μειώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε συνολικά για 1 ως 1 1/2 ώρα
- Βγάλτε το αλουμινόχαρτο στο τέλος, να ροδίσει η πέτσα, έτοιμο!