Αξιοποιήστε δύο από τα καλύτερα υλικά αυτής της εποχής: γαρίδες και πράσινα σπαράγγια. Μια συνταγή εκπληκτική!

Aκολουθήστε πιστά τα παρακάτω βήματα.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες ή γάμπαρες Αμβρακικού
  • 1/2 κιλό σπαράγγια εποχής
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλίτσα μπούκοβο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε βραστό νερό βράστε τα πλυμένα και κομμένα σπαράγγια για 2 λεπτά
  • Περάστε τα από κρύο νερό και σκουπίστε τα
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
  • Ρίξτε τα σπαράγγια και ροδίστε τα για 2-3 λεπτά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε ελαφρά τις γαρίδες καθαρισμένες, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, ροδίστε ελαφρά για 2 λεπτά
  • Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και αφήστε να σιγοβράσουν οι γαρίδες για 2 λεπτά το πολύ
  • Προσθέστε και τα σπαράγγια στο τηγάνι, ρίξτε τον χυμό 1/2 λεμονιού, σιγοβράστε όλα τα υλικά μαζί για 1-2 λεπτά
  • Ετοιμο! Γαρνίρετε με κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

iefimerida.gr



Πηγή