Υλικά:
125 γρ. αλεύρι σίκαλης
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ταχίνι
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκος
1 κ.γ. βανίλια
250 γρ. σταγόνες μαύρη σοκολάτας 56-75% κακάο
σουσάμι
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.
– Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αλεύρια, το μπέικιν, την σόδα και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στην άκρη.
– Βάζετε το βούτυρο, το ταχίνι και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε με ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5′. Προσθέτετε τον κρόκο και την βανίλια και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο μείγμα αυτό προσθέτετε τα στέρεα υλικά, ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε για να πάει παντού. Βάζετε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες. Μπορείτε να ετοιμάστε το μείγμα σας από την προηγούμενη.
– Χωρίζετε την ζύμη σε μπαλίτσες 60 γρ. η καθεμία και καλύπτετε με σουσάμι.
– Απλώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 10-11′. Μετά τα 7′ βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και το χτυπάτε σε ίσια επιφάνεια για να φύγει ο αέρας, τα επιστρέφετε στον φούρνο.
– Τα αφήνετε να κρυώσουν για 10′ πάνω στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα ή τα σερβίρετε.