Δείχνει δύσκολη συνταγή, αλλά είναι εύκολη στην εκτέλεση. Εμπνευσμένη ιταλική κουζίνα!
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια προψημένα (θα χρησιμοποιήσετε τα μισά περίπου)
- 800 γραμμάρια σπανάκι
- 2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας 800 γρ. και οι δύο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο +επιπλέον 3 κουταλιές
- 400 γραμμάρια φέτα μαλακή
- 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει, όχι αλμυρό
- 250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε και το σκόρδο για 2 λεπτά ακόμα
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι σιγά σιγά και το μαραίνουμε
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο και μαϊντανό, ροδίζουμε, ανακατεύουμε
- Βγάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα
- Στο πυρέξ αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές με λίγο λάδι, με πινέλο
- Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ
- Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια
- Πάνω από αυτά βάζουμε το 1/3 από τα χορταρικά της κατσαρόλας
- Στη συνέχεια στρώνουμε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά
- Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)
- Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά
- Ψήνουμε για 30 λεπτά