Προετοιμασία – παρασκευή: 25΄, Αναμονή: 2 ώρες και 20΄

Υλικά (για 9 μερίδες
12 – 13 σοκοφρέτες φουντούκι

250 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

250 γρ. κουβερτούρα 50% – 55%, ψιλοκομμένη

60 γρ. μέλι

1 δόση εσπρέσο (έτοιμο ρόφημα), προαιρετικά

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροαλεσμένα

70 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα

Διαδικασία

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω της ένα τσέρκι διαστάσεων 22×22 εκ. Βάζουμε μία στρώση σοκοφρέτες, τη μία δίπλα στην άλλη, ώστε να μην αφήνουν κενά.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.

Περιμένουμε για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα φιστίκια και τα κράνμπερι, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε πάνω από τις σοκοφρέτες.

Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 2 ώρες. Τέλος, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



Πηγή