Τέλειος συνδιασμός, όλα αυτά τα λαχανικά είναι εποχής, σπεύστε να τα αγοράσετε! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μακαρονάδα που έχω δοκιμάσει γιατί το σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υλικά.
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1/2 πακέτο σπαράγγια πράσινα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια όποια βρείτε φρέσκα εποχής
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό
- Τρίψτε λίγη παρμεζάνα και βάλτε την στην άκρη
- Βάλτε σε τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο
- Πλύντε και κόψτε τα σκληρά μέρη στα σπαράγγια, βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν για 5 λεπτά
- Κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια, βάλτε τα στο τηγάνι, ανακατέψτε σε μεσαία φωτιά ώσπου να μαλακώσουν
- Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη
- Αυτή είναι η σος για το πιάτο μας
- Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια, με παρμεζάνα τριμμένη και, προαιρετικά, ξύσμα λεμόνι