Για τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν πέθανε ο πατέρας της και για την στρατηγική της που την οδήγησε στο να στεφθεί νικήτρια του βρετανικού MasterChef μίλησε η Κρητικιά νικήτρια του ριάλιτι μαγειρικής Ειρήνη Τζώρτζογλου.
Μιλώντας στην «Φωλιά των Κου Κου», η Ειρήνη Τζώρτζογλου εξήγησε πώς από τραπεζικός αποφάσισε να ασχοληθεί με την μαγειρική και να δηλώσει συμμετοχή στο βρετανικό MasterChef.
Ξεκινώντας την αφήγησή της λέγοντας πως γεννήθηκε στην Κρήτη από αγρότες γονείς, η Ειρήνη Τζώρτζογλου πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο, αλλά μετακόμισε στην Αθήνα μέχρι και να γυρίσει και πάλι πίσω στην Κρήτη μετά τον θάνατο του πατέρα της.
Η νικήτρια του MasterChef μετανάστευσε στην Βρετανία αφού γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο στην Κρήτη και εκεί εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της.
Η συνταξιούχος Κρητικιά αποκάλυψε πως η μαγειρική ήταν και ο λόγος που «ξανάνιωσε» όταν βγήκε στη σύνταξη, ενώ από πριν γνώριζε πως είχε ταλέντο καθώς όλοι την παίνευαν για τις συνταγές της.
Η νικήτρια του βρετανικού MasterChef αποκάλυψε επίσης πως οι ελληνικές πινελιές στα πιάτα ήταν και το μεγαλύτερο ατού της στο ριάλιτι.
«Ηθελα να τιμήσω την Ελλάδα, ήθελα να τιμήσω τα ελληνικά προϊόντα. Καταρχήν η ελληνικότητά μου ήταν ένα κομμάτι που τους τράβηξε σε μένα, πράγμα που αμέσως με εξίταρε».
Η στρατηγική της ήταν προσεκτική, καθώς η Ειρήνη Τζώρτζογλου προτίμησε να μην μαγειρεύει καθαρά ελληνικά πιάτα, αλλά να επικεντρωθεί στην διεθνή κουζίνα προσθέτοντας όμως και μερικές ελληνικές πινελιές,
Οσο για το αν πίστευε πως θα στεφθεί νικήτρια στο Βρετανικό MasterChef, η Κρητικιά ανέφερε.
«Υπήρχε διαίσθηση, αν και υπήρχαν καλοί μάγειρες, με αποτέλεσμα στο μυαλό μου να μην με έχω ούτε στο τελικό».
Τέλος αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η δήλωση της ότι…βλέπει και το ελληνικό MasterChef, καθώς έτυχε το Γενάρη να βρίσκεται στην Κρήτη όπου και παρακολούθησε την προσπάθεια των παικτών στο MasterChef 3.
Μερικές από τις σπεσιαλιτέ της:
Μπιφτέκι με ψημένη φέτα
Ελληνικό γιαούρτι με μέλι, σάλτσα από ρόδι και φρυγανισμένα αμύγδαλα
Μουσακάς με κόκκινη φακή, τσορίιο και πράσινη σαλάτα