Σε αυτά δεν βάζουμε χρώμα και τα φτιάχνουμε με αμυγδαλόπαστα (μπορούμε να πάρουμε και έτοιμη).

Προετοιμασία: 35΄, Αναμονή: 1 νύχτα, Ψήσιμο: 15΄ – 20΄

Υλικά (για περίπου 1½ κιλό)

  • 350 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 7 αυγά)
  • ξύσμα από μισό μοσχολέμονο (προαιρετικά) ή λίγο λικέρ
  • λίγο άρωμα αμυγδάλου προαιρετικά

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
  • 75 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε περίπου 100 γρ. από τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ, προσθέτουμε τα αρωματικά και τη χτυπάμε με το φτερό, αρχικά στην αργή ταχύτητα, προσθέτοντας το υπόλοιπο ασπράδι (ίσως να μην το πάρει όλο) μέχρι να μαλακώσει η ζύμη, αλλά να στέκεται, να μην είναι ρευστή. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.

Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε με το κορνέ μπαλάκια ζύμης. Τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα γυρίζουμε ανάποδα.

Τα βρέχουμε με λίγο νερό, χρησιμοποιώντας είτε πινέλο είτε ειδικό σφουγγαράκι.

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα δύο υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν σαντιγί και ενώνουμε ανά δύο τα μπισκότα. Τα αφήνουμε οπωσδήποτε 1 νύχτα στο ψυγείο να μαλακώσουν.

kathimerini.gr

agrinio24.gr