Υλικά

2 κρεμμύδια

250 γρ. κριθαράκι χονδρό

½ κιλό σπανάκι

½ λίτρο ζωμός λαχανικών

50 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. φέτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε για δύο λεπτά το σπάνάκι ώσπου να μαλακώσει. Έπειτα στραγγίξτε το, ψιλοκόψτε και αφήστε το στην άκρη. Περάστε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και έπειτα σοτάρετέ τα σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Με μια κουτάλα προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, που θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να «σωθεί» ο ζωμός και επαναλάβετε, ώσπου το κριθαράκι να πιει όλο τον ζωμό και να βράσει. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το βούτυρο, το σπανάκι και τη φέτα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Το κριθαρότο είναι έτοιμο για σερβίρισμα

vita.gr

agrinio24.gr