Η επιλογή ενός λιπαρού ψαριού για γεύμα αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές προτάσεις. Γι’ αυτό φτιάχνουμε σολομό με ψητά λαχανικά.

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο,

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας βασιλικό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

4 φιλέτα σολομό

1 μεγάλο κολοκυθάκι

ψιλοκομμένα 1 κούπα μανιτάρια

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη.

1 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα φύλλο ψησίματος απλώστε φιλέτα σολομού στη μία πλευρά του ταψιού και επαλείψτε με το μείγμα βοτάνων.

Απλώστε όλα τα κομμένα λαχανικά (ντομάτες, πιπεριά, και μανιτάρια), αλατίστε και ψήστε για 30 λεπτά στους 160-180 βαθμούς.

govastileto.gr







agrinio24.gr